Miroslav Škoro
Jacques Houdek
Minea
Dojavni centar

Tjelesna i tehnička zaštita osoba i imovine

TJELESNA ZAŠTITA

Tvrtka LAV zaštita d.o.o djeluje aktivno od 2002 godine na području Republike Hrvatske, i to na poslovima tjelesne i tehničke zaštite osoba i imovine. S naglaskom na području specijalnih i specifičnih poslova kao što su neposredna tjelesna zaštita: štičenih osoba iz svijeta politike i estrade, osiguranje javnih okupljanja (sportskih, kulturnih, političkih događaja, sajmova, filmskih setova, vjenčanja), osiguranje brodova i jahti.

ZAŠTITARI

Nedvojbena činjenica je da našI elitni licencirani zaštitari s dugogodišnjim iskustvom I pouzdanošću kao i sa iznimno učikovitim i diskretnim načinom rada uspiješno riješavaju klijentove sve sigurnosne potrebe i probleme. Uglavnom svi naši elitni zaštitari su sukladno propisima, ovlašteni utvrditi identitet osobe, izdati upozorenja i zapovijedi, zadržati i privremeno ogrančiti slobodu kretanja, pregledati osobu, predmet i prometno sredstvo, osigurati mjesto događaja, upotrijebiti pse čuvare, upotrijebiti tjelesnu snagu kao i upotrijebiti vatreno oružje, a sve u najboljem interesu klijenta.

ZAŠTITAR - VATROGASAC

Opis poslova i zadataka:

PRIJEVOZ NOVCA I VRIJEDNOSTI

Prijevoz novca i drugih vrijednosti je najsloženiji i najrizičniji segment zaštitarske djelatnosti, ali našI elitni licecirani i vrhunsko obučeni zaštitari su opremljeni iznimno najsuvremenijim lakim vatrenim oružjem te zaštićeni najmodernijom sigurnosnom opremom konkretno najvišeg stupnja balističke zaštite i uvjek su spremni u svakom trenutku djelovati na sve sigurnosne izazove na poslovima prijevoza i pratnje novca i vrijednosti

TJELOHRANITELJI

Lav zaštita u svojim službenim prostorima posjeduje specijalizirano opremljeni prostor za izobrazbu zaštitara za specijalne namjene za neposrednu tjelesnu zaštitu(tjelohranitelja). Uglavnom našI zaštitari-tjelohranitelji su elitni licencirani zaštitari koji posjeduju međunarodne ovlaštene certifikate za obavljanje neposredne tjelesne zaštite i zbog toga su iznimno sposobni za neposrednu zaštitu visoko rizičnih štićenih osoba kao i svjedoka u sudskim postupcima.
Usluge sigurnosnog prijevoza vip štićenih osoba u yacht charter, priobalnom, pomorskom, riječnom, željezničkom, zračnom I cestovnom prometu.

TEHNIČKA ZAŠTITA

Različite vrste objekata (kuće, stanovi, poslovni prostori, benzinske postaje, gradilišta, tvornice, bolnice, banke, kladionice, mjenjačnice...) imaju svoje specifičnosti, odnosno imaju različite sigurnosne potrebe i potencijalne ugroze sigurnosti. Implementaciji optimalnog sustava tehničke zaštite za vaše potrebe prethodit će:


Zadaća protuprovalnog sustava je pravodobna automatska detekcija provalničke aktivnosti, te ukljucenje uređaja za uzbunjivanje i dojavu. Detekcija se vršI različitim tehničkim uređajima - magnetni kontakti, infracrveni detektori, detektori pokreta, detektori loma stakla, detektori šuma I vibracija, infracrvene i mikrovalne barijere...

PROTUPREPADNA ZAŠTITA

Zadaća protuprepadnog sustava jest zaštita osoba tijekom razbojstva, pljačke, krađe i sl.. Protuprepadna zaštita najčešće se provodi tzv. Tihim alarmima, bez aktiviranja alarmnih sirena, uz tihu dojavu alarma u dojavni centar. Protuprepadna zaštita provodi se protuprepadnim (bežicnim) tipkama (veličine privjeska), protuprepadnim šinama (nalaze se na podu i aktiviraju se nogom), detektor "Zadnje novčanice", elektroničke kase i sefovi s ugrađenim vremenskim kašnjenjem, nagazni tepih...

VIDEONADZOR

Videonadzor se provodi primjenom različitih videokamera ("Obične", infracrvene, termovizijske...)

VATRODOJAVA

Vatrodojava funkcionira na ranom detektiranju dima I plamena I aktiviranju alarma na štićenom objektu I u dojavnom